De caféracer behoort tot één van de populairste motor classificaties ter wereld. Grappig genoeg is het geen origineel motormerk. Caferacers worden namelijk geheel zelf samengesteld en zijn dus altijd uniek. Natuurlijk moeten ze wel aan enkele kenmerken voldoen om als caferacer te kunnen worden bestempeld, maar verder kun je je creativiteit de vrije loop laten. Daardoor is de caferacer dan ook een prima motorfiets wanneer je het heerlijk vindt om zelf te sleutelen en een eigen, uniek exemplaar samen te stellen. De droom van veel motorliefhebbers!

Bij het bouwen van een caferacer is het echter wel belangrijk om met enkele zaken rekening te houden. In dit artikel geven we enkele tips en leggen we in drie eenvoudige stappen uit hoe je te werk moet gaan.

1. De juiste motor kiezen

Voordat je aan de slag kunt gaan, is het eerst belangrijk om de juiste basismotor in huis te halen. De juiste basis bespaart je al een heleboel extra werk. Er zijn enorm veel motoren geschikt voor het bouwen van een caferacer. Denk aan bekende merken zoals de BMW k100, Triumph, Ducati en Harley-Davidson. Op een bmw k100 webshop kun je vervolgens eenvoudig de nodige onderdelen vinden om jouw bmw om te toveren tot een geweldige caferacer. Maar dat betekent niet dat je direct voor een duur merk hoeft te kiezen.

Het grootste voordeel van een bekend merk kopen is dat het vinden van onderdelen een stuk eenvoudiger verloopt. Maar er zijn ook genoeg minder bekende merken die net zo goed kunnen worden gebruikt, maar wel tegen een lagere prijs worden verkocht.

Bij het kiezen van de juiste basismotor is het met name belangrijk dat er een horizontale lijn van voor naar achteren kan worden getrokken en dat het om een laag model gaat. Veel dingen zijn aan te passen, maar het frame is altijd lastig. Daarom is het goed als deze alvast bij de échte caferacer uitstraling past. Zo bespaar je jezelf alvast een hoop tijd én geld.

2. Maak een goede planning

Zodra je over de juiste motorfiets beschikt is het belangrijk om een planning te maken. Welke dingen moeten sowieso worden aangepakt? Hierbij is het goed om naar de noodzakelijke elementen te kijken om straks weer de weg op te kunnen. Denk ook aan de veiligheid, zoals het kopen van goede knipperlichten bij Caferacerwebshop.

Beschik je slechts over een beperkt budget? Stel dan eventuele klussen uit die nog wat langer kunnen wachten en doe eerst enkel de dingen die ervoor zorgen dat je straks weer goed en wel de weg op kunt. Wees daarnaast ook realistisch. Welke klussen kun je zelf uitvoeren en welke kun je beter aan een vakman uitbesteden? Hoe lang duurt het ongeveer voordat alles gereed is? Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Moet je enkele grote klussen aan een vakman uitbesteden? Kies er dan voor om alvast de benodigdheden zelf aan te schaffen. Vaak betaal je dan uiteindelijk veel minder dan wanneer je dit ook laat regelen door een garage.

3. Koop enkel kwalitatieve onderdelen

 En last but not least… als je dan toch dingen gaat opknappen aan je motor, zorg er dan wel voor dat je enkel kwalitatieve onderdelen koopt. Als je zoekt op bmw r100 bij caferacerwebshop.com zie je direct een enorm groot aanbod van onderdelen die passen bij deze motorfiets. Allemaal handig om jouw mooie motor om te toveren tot een échte caferacer. Ga niet akkoord met B-merk onderdelen, want dit zie je er vaak echt aan af. Bovendien kan de kwaliteit en de veiligheid van sommige merken gewoonweg niet gegarandeerd worden. Spaar daarom liever wat langer en kies direct voor het goede werk, zodat je hier jarenlang plezier van zult hebben!