Er zijn verschillende soorten pyjama’s, dik, dun en ga zo maar door. Het is daarom handig om te weten wat het beste bij je past. Welke stoffen kun je het beste gebruiken en wat voor soort pyjama’s zijn er eigenlijk? De antwoorden krijg je allemaal door het lezen van deze blog.

Verschillende soorten

Er zijn verschillende soorten pyjama’s waar je uit kan kiezen. Vaak wordt er bij een pyjama gedacht aan een shirt met lange mouwen en een broek met lange mouwen. Maar er zijn veel meer verschillende soorten pyjama’s. Denk bijvoorbeeld eens aan een shortama, dat is een pyjama met korte mouwen en een korte broek. Ideaal voor de zomer. Zo heb je ook nog een nachtjurk, gemakkelijk om aan te doen en kunnen ook nog eens sexy detail hebben. Ideaal als je comfort en een sexy pyjama wil combineren. Verder hebben we natuurlijk nog een jumpsuit, deze bestaat uit een geheel. Vaak zijn deze te koop met een heerlijke stof, zodat je deze lekker kunt dragen wanneer je op de bank zit tv te kijken. Dit wordt ook wel een huispak genoemd. Een huispak voor heren of een huispak voor dames, allerlei soorten zijn er wel verkrijgbaar. Verder zijn er natuurlijk kinderpyjama’s beschikbaar die allerlei leuke printjes hebben. Genoeg keuze dus!

Welke stof kies je?

Wat erg belangrijk is om rekening mee te houden is de stofkeuze. Als het koud is, is het natuurlijk prettig om een hele warme dikke stof te dragen als je naar bed gaat. Denk hierbij aan badstof. Vaak is deze stof ook erg elastisch, wat het prettig maakt om in de te slapen als je veel draait. Ga je voor een warme, maar toch nette pyjama? Dan is een satijnen stof ideaal. Een katoenen pyjama is warm en betaalbaar en vooral al je veel zweet is dit een perfecte pyjama. Katoen neemt namelijk veel vocht op.

Het is dus persoon heel verschillend welke pyjama het beste bij je past. Heb je het snel warm ‘s nachts of juist niet? Houd dan in ieder geval rekening met de stofkeuze.