De meeste webwinkels zijn inmiddels al bezig met duurzamer ondernemen. Gemiddeld gezien zorgen webshops dan ook voor minder CO2-uitstoot dan fysieke winkels. Toch zijn er voor veel webwinkel eigenaren nog genoeg manieren te bedenken om hun webwinkel te verduurzamen. Benieuwd hoe je aan de slag kan om je webshop te verduurzamen? Wij hebben drie effectieve manieren op een rij gezet!

#1 Bedrijfsafval scheiden

Net als elk bedrijf krijgen ook webwinkels te maken met bedrijfsafval. Het is ontzettend belangrijk om afval dat geproduceerd wordt netjes bij de bron te scheiden. Zorg daarom dat je voor elke afvalstroom een container hebt staan. Zo voorkom je dat er onnodig herbruikbare materialen bij het restafval terecht komen. Je bedrijfsafval bij de bron gescheiden? Dan kan je jouw MKB afval via Bedrijfsafval.nl laten verwerken. Met een goede afvalscheiding draag je een steentje bij aan een beter milieu en bespaar je zelf ook nog eens op afvalkosten. Restafval is namelijk de duurste afvalstroom als je bedrijfsafval wilt laten verwerken.

#2 Duurzaam verpakkingsmateriaal

Om je webshop te verduurzamen is het vaak interessant om eens te verdiepen in duurzame verpakkingen. Gerecyclede verpakkingsmaterialen zijn vanzelfsprekend een duurzame keuze. Ook is het mogelijk om zelf dozen van bijvoorbeeld leveranciers her te gebruiken. En wat dacht je van het kiezen van papieren tape in plaats van plastic tape? Er zijn genoeg opties om je producten duurzamer te verpakken.

#3 Verminder het papiergebruik

Iedereen weet dat er voor papier bomen gekapt worden. Dit is dan ook gelijk een goede reden om zuiniger met papier om te gaan en te besparen op papiergebruik. Benut elk velletje papier maximaal en print niet onnodig. Zo hoef je niet bij elke bestelling een factuur bij te voegen, want deze is prima per mail te verzenden naar de ontvanger. Kies daarnaast voor kringlooppapier of papier met FSC-certificaat als je dan toch papier gebruikt.