Sta jij op het punt een nieuwe PVC vloer te laten leggen? Dan is het zaak dat je wel weet waar je allemaal op moet letten tijdens het uitzoeken ervan. Het is namelijk niet alleen belangrijk dat de vloer mooi is, maar natuurlijk ook dat deze een lange levensduur heeft. Het is namelijk een flinke uitgave, dus dan kun je er maar beter wat langer over doen om je uiteindelijke beslissing te nemen, dan dat het overhaast gebeurt en je uiteindelijk na enkele jaren spijt krijgt. Speciaal daarom hebben we een aantal tips voor je, waar je allemaal op moet letten bij het kopen van een PVC vloer.

Het type PVC vloer

Als je op zoek gaat naar een PVC vloer, dan kun je deze in eerste instantie onderverdelen in twee verschillende categorie├źn. De eerste is de normale PVC vloer die bestaat uit rechte planken en de tweede mogelijkheid, zijn PVC vloeren met visgraatmotief. Houd er daarbij wel rekening mee dat deze vloeren iets duurder zijn, maar vaak wel net dat stukje extra geven aan jouw interieur.

De kleur van de vloer

PVC vloeren van VloerXL.nl zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren. Het is daarom dus ook belangrijk om voor jezelf te bepalen waar je voorkeur ligt. Het advies is vaak om te kiezen voor een neutrale kleur, zodat de vloer niet de overhand neemt. Vooral niet wanneer je nog wel een veranderd van stijl, is het een goede keuze om een neutrale kleur te kiezen voor je vloer. Doe je dit niet, dan wordt je vloer overheersend en kun je hier later misschien zelfs wel spijt van krijgen.

Toplaag

Je zit er niet op te wachten dat je vloer snel beschadigd. Het is daarom dus ook belangrijk om goed na te denken over de dikte van de toplaag. Zo kun je kiezen voor een wat dunnere toplaag wanneer de vloer weinig tot niet wordt gebruikt, maar is het in de woonkamer aan te raden een wat dikkere toplaag te kiezen.