Het koken van rijst is iets waar veel mensen op z’n zachtst gezegd niet bepaald grote fan van zijn. Gelukkig is het zo dat er op de markt verschillende “hulpmiddelen” zijn terug te vinden die een groot deel van de frustraties kunnen wegnemen. Het spreekt voor zich dat we het hierbij dan in eerste instantie hebben over een zogenaamde rijstkoker. In principe is een rijstkoker kopen iets wat door elke horecazaak moet worden gedaan. Dit niet in het minst omdat er vandaag de dag voor heel wat gerechten gebruik wordt gemaakt van rijst. De tijd dat dit alleen het geval was bij Aziatische gerechten ligt dan ook reeds lang in het verleden. Wil jij ook graag meer ontdekken over waarom een rijstkoker kopen nu precies zo interessant kan zijn? Lees dan vooral even snel verder!

Hoe werkt een rijstkoker precies?

De werking waar je op kan rekenen bij een rijstkoker kopen is eigenlijk zeer eenvoudig. Het enige wat je eigenlijk moet doen is de rijst die je wenst te koken in de rijstkoker te doen. Vervolgens voeg je ook water toe, sluit je het deksel en wacht je tot de rijst klaar is. Het is zeer belangrijk om er rekening mee te houden dat het deksel tijdens het kookproces niet mag worden geopend. De stoom is namelijk van zeer belangrijk voor het koken van de rijst. Het merendeel van de rijstkokers, ook de exemplaren die in het leven zijn geroepen voor de horeca, beschikken over een 230 Volt aansluiting. Dit gezegd hebbende is het ook mogelijk om te kiezen voor een exemplaar dat werkt op aardgas. Voor deze exemplaren geldt echter dat ze in de praktijk veel minder vaak voorkomen.

Het belang van de aanwezigheid van een antiaanbaklaag

Er is eigenlijk één zeer belangrijke tip die altijd wordt gegeven bij een rijstkoker kopen om gebruik van te maken in de horeca. Het is namelijk zo dat je er altijd goed aan doet om te kiezen voor het aanschaffen van een exemplaar met een antiaanbaklaag. De aanwezigheid van een dergelijke speciale laag zorgt ervoor dat je kan rekenen op enkele zeer concrete voordelen, namelijk:

  1. De rijst blijft niet langer zomaar kleven aan de wanden van de koker;
  2. Het wordt op een veel efficiëntere manier mogelijk gemaakt om de koker schoon te maken.

Gelukkig kan er worden vastgesteld dat het merendeel van de (professionele) rijstkokers tegenwoordig wel zijn voorzien van een dergelijke antiaanbaklaag. Dit neemt evenwel niet weg dat er op de markt nog steeds een aantal exemplaren zijn terug te vinden waarbij een dergelijke laag ontbreekt. Wees hier dus zeker en vast altijd aandachtig voor.

Hoe onmisbaar is een rijstkoker in de horeca nu echt?

Een rijstkoker kopen is eigenlijk een absolute must voor elke horecazaak. Je zal kunnen vaststellen dat het koken van de vereiste hoeveelheid rijst op deze manier namelijk een behoorlijk stuk eenvoudiger wordt in vergelijking met vroeger. Dat is bovendien niet alles. Daarnaast is het zo dat voor het merendeel van de professionele rijstkokers eveneens geldt dat ze over een speciale warmhoudfunctie beschikken. Deze zorgt ervoor dat de rijst die zich in de koker bevindt gewoon lekker op temperatuur kan worden gehouden. Ook dit kan in de praktijk beslist een goede reden zijn om een rijstkoker kopen voor in je horecazaak op z’n minst te overwegen. En dan kan je het beste doen bij een horeca groothandel!