Wil jij graag aan de slag met het verbeteren van je webshop, maar weet je niet goed hoe je dit het beste kunt aanpakken? Als je weinig kennis hebt van online marketing, is het sowieso verstandig om een specialist in te schakelen of een online marketingbureau. Zij kunnen je begeleiden of dit proces voor je uit handen nemen en hiermee aan de slag gaan. Hieronder vijf online marketing tips voor je webshop.

Klantenbinding

Zorg ervoor dat je klanten getriggerd worden om terug te komen. Biedt ze een welkomstaanbieding als ze zich inschrijven voor de nieuwsbrief of biedt ze een eenmalige korting op hun verjaardag. Zo zorg je ervoor dat klanten terug blijven komen en geïnteresseerd blijven in jouw diensten of producten. Stuur regelmatig nieuwsbrieven met interessante content en deel leuke content op je social media pagina’s. Ook winacties triggeren klanten vaak om terug te keren op je pagina’s.

Recensies

Uiteraard wil je graag zoveel mogelijk positieve recensies op je website ontvangen, zodat andere consumenten het vertrouwen hebben dat de spullen netjes geleverd worden en van goede kwaliteit zijn. Vaak zijn websitebezoekers op zoek naar hetgeen wat ze nodig hebben, bestellen dit en verlaten de website daarna weer. Door ze te belonen bij het plaatsen van een recensie, zoals het geven van een extra korting of goodiebag, zullen ze eerder geneigd zijn om er de tijd voor te nemen een recensie te plaatsen.

Productomschrijvingen

Een klant wilt uiteraard precies weten waar je product uit bestaat en wat het precies doet. Zorg dus altijd voor een korte, bondige, maar wel duidelijke productomschrijving, waarbij de klant alle benodigde informatie over het product binnen een oogopslag kan bekijken. Dit zal een klant eerder overtuigen om tot aankoop over te gaan.

Foto’s en video’s

Naast productomschrijvingen zijn ook duidelijke foto’s of instructievideo’s van de producten van groot belang. Uiteraard wil het oog ook wat. Schakel desnoods een professionele fotograaf in om alle producten goed en duidelijk van alle kanten te fotograferen of door instructievideo’s te maken.

Schakel de hulp van een expert in

Heb je hulp nodig bij het opzetten of verbeteren van de online marketing voor jouw webshop? Schakel dan bijvoorbeeld de Online Aannemer in om dit proces voor jou te doorlopen en te voltooien, zodat jouw webshop qua online marketing kan blijven groeien en ontwikkelen.