Aan het zoeken naar de juiste Oktoberfest kleding? Het duurt nog even voordat het eerstvolgende Oktoberfest georganiseerd wordt, maar het kan zeker geen kwaad om alvast inspiratie op te doen voor een geschikte outfit. Daarom geven wij in dit artikel handige tips!

Scoor op tijd een Oktoberfest outfit

Jaarlijks trekt het Oktoberfest in München miljoenen bezoekers, maar ook in andere steden in Europa wordt dit geweldige bierfeest gevierd. Als je in september of zelf oktober op zoek gaat naar Oktoberfest kleding, dan is er vaak nog maar weinig keuze. Ons advies is dan ook om tijdig op zoek te gaan naar een Oktoberfest winkel voor het kopen van de juiste kleding. Bij Fop&Feestwinkel vind je een breed assortiment feestkleding met als thema Oktoberfest. Ons advies is om altijd je Oktoberfest kleding ruim op tijd te bestellen, zodat je zeker weet dat je de juiste kleding in huis hebt als je het Oktoberfest wilt bezoeken.

Dirndls voor vrouwen

Op het Oktoberfest houden vrouwen zich aan de Heidi-dresscode, waarbij een dirndl de basis van deze outfit vormt. Heide is een typische Duitse dame met een witte blouse, waarover ze een bruin jurkje met typische knopen op de voorzijde draagt. Dit bruine jurkje is een dirndl. Op het Oktoberfest dragen 9 van de 10 vrouwen een traditionele dirndl. Ook mogen vlechtjes in je haar niet ontbreken als je voor de Heidi-dresscode naar het Oktoberfest gaat.

Lederhosen voor mannen

Bijna alle mannen op het Oktoberfest dragen lederhosen. Dit is een soort overal van leer met bretels dat over een overhemd gedragen wordt. Dit wordt ook wel de Günther dresscode genoemd. Vaak wordt er gekozen voor een geblokt patroon in een rood met witte kleur. Bij een Oktoberfest outfit voor mannen mogen alpen sokken en schoenen niet ontbreken. En vergeet natuurlijk niet om een echte alpen hoed te dragen.