Wanneer je klaar bent om een keer voor een heel nieuw interieur te gaan dan is het handig als je een klein beetje weet waar je dan op moet letten. Hierbij is het natuurlijk wel van belang dat je helemaal op de hoogte bent van de laatste trends op het gebied van interieur. In deze blog geven we je wat tips voor het inrichten van je nieuwe interieur.

Geef je meubels de ruimte

Doordat je meubels ruimte te geven zorg je ervoor dat het ook veel ruimtelijker overkomt. Wanneer je het op elkaar zet komt het al snel wat hokkerig over. 

Kies de kleur verf als laatst

Over het algemeen een kiezen mensen eerst de kleur verf en gaan dan pas kijken voor meubels. Dit is niet altijd slim. Het is makkelijker je verf af te stemmen op je meubels dan de meubels op de verf.

Hang je schilderijen op de goede hoogte

Het is aan te raden de schilderijen allemaal op ooghoogte te hangen. Dit geeft het allermooiste resultaat en iedereen zal van je schilderijen kunnen genieten. 

Lees goed in over hoe je een vloerkleed moet plaatsen

Er zijn drie verschillende manieren om je vloerkleed te plaatsen. Als je al je meubilair op het vloerkleed wil plaatsen geeft dat een hele luxe uitstraling. Maar er moet ook nog wel kale vloer te zien zijn. 

Als je al je meubilair naast je vloerkleed wil hebben is het het best een klein vloerkleed in je kamer te leggen.

Wanneer je alleen de pootjes op het kleed wil hebben staan dan heeft dat als effect dat het hele interieur mooi samenvalt. 

Neem verschillende stijlen op in je interieur

Als je voor een landelijke inrichting hebt gekozen is het juist gaaf als je wat industriële accenten er doorheen doet. Zo zou je bijvoorbeeld de benedenverdieping kunnen voorzien van glazen deuren. Hou hierbij ook de laatste trends in de gaten Hiervoor kan je kijken op https://www.glazz.nl/glazen-deuren.