In Nederland wordt er doorgaans bij iedere uitvaart gekozen voor een afscheid met bloemen in de vorm van een rouwboeket. Je kan natuurlijk door een lokale bloemist een rouwboeket laten samenstellen, maar een rouwboeket bestellen bij een specialist is vaak een betere optie. Echter zijn er wel een aantal zaken waar je op moet letten.

Waar kan je een rouwboeket bestellen?

Het bestellen van een rouwboeket kan bij verschillende aanbieders. Zoek je een betrouwbare webshop met een flink aanbod aan verschillende rouwbloemen? Dan is ons advies om een rouwboeket te bestellen via Rouwboeket.nl. Bij deze partij heb je ruime keuze aan verschillende rouwboeketten en is een tijdige levering gegarandeerd. Het fijne aan online bestellen is dat je alle tijd kunt nemen om een rouwboeket te kiezen en welke tekst je op het rouwlint wilt zetten.

Verschil tussen een rouwboeket en rouwstuk

Tijdens je zoektocht naar een geschikt rouwboeket kom je vast ook een rouwstukken tegen. Houd er dan rekening mee dat er een verschil zit tussen een rouwboeket en rouwstuk. Er wordt gesproken over een rouwboeket als de bloemen gebonden zijn en het boeket tijdens de uitvaart nog bewaterd moet worden. Als de rouwbloemen zijn verwerkt in steekschuim, dan wordt er gesproken over een rouwstuk. Het schuim neemt het water op, waardoor de bloemen bewaterd blijven. Het voordeel van rouwstukken is dat ze minder snel verwelken.

Inspiratie voor tekst op het rouwlint

Een rouwboeket wordt meestal voorzien van een rouwlint met daarop een tekst. Het bedenken van een mooie, passende tekst kan erg lastig zijn. Dit is de reden dat veel mensen de naam van de afzenders erop zetten. Maar vaak is het mooier om er een speciale boodschap op te zetten. Een korte zin, mooie wens of persoonlijke boodschap als tekst op het rouwlint maakt de uitvaart persoonlijker. 

Welke bloemen kies je voor het boeket?

Bij het samenstellen of kiezen van rouwbloemen bestaan er eigenlijk geen regels. Vaak wordt er gekozen voor een bloemsoort of kleur dat goed past bij de persoonlijkheid van de overledene. Terwijl er bij een traditionele of plechtige uitvaart vaak gekozen wordt voor witte bloemen. Dit is dan ook de meest veilige keuze.