Klaar voor de zomer? Jij misschien wel. Maar geldt dit ook al voor je slaapkamer? Het zal namelijk niet de eerste zomer zijn waarin mensen liggen weg te zweten in hun slaapkamer en dealen met de gevolgen van een groot slaaptekort. Nu het weer nog niet optimaal is, kun je deze tijd goed gebruiken om jouw slaapkamer alvast zomerproof te maken. En hier is echt veel minder voor nodig dan je zou denken. Natuurlijk kun je grootschalige veranderingen aanbrengen, zoals het plaatsen van een airco, maar ook kleine dingen kunnen al een groots effect hebben op jouw nachtrust tijdens de warmste nachten van dit jaar. In dit artikel zetten we een aantal items op een rij waarmee je jouw slaapkamer binnen mum van tijd klaar voor de zomer maakt.

Een goed dekbed 

Veel mensen onderschatten het belang van een goed dekbed in de slaapkamer. Zeker tijdens de warmste nachten van het jaar. Want wie kruipt er dan nog onder een dekbed? Het antwoord zal je misschien verbazen (of juist niet!), want heel veel mensen kunnen niet slapen zonder dekbed. Maar in dat geval wil je natuurlijk wel dat het dekbed zich aanpast aan de enorm hoge temperaturen. Een nieuw dekbed van weidswonenenslapen.nl kopen is dan ook zeker geen overbodige luxe.

Er zijn gelukkig genoeg dekbedden die uitermate goed zijn in het reguleren van de temperatuur en vocht. Hierdoor lig je nooit meer in een bed wat nat wordt van het zweet en merk je tegelijkertijd ook dat de warmte van je lichaam weer snel wordt afgevoerd. Zo blijft het heerlijk koel onder het dekbed. Let bij het kopen van een zomerdekbed altijd op de aangegeven warmteklasse. Dit vertelt alles over de dikte van het dekbed en in welk seizoen of onder welke omstandigheden deze het best gebruikt kan worden. Met het juiste dekbed wordt de nachtrust direct een stuk beter!

Ventilator

Niet iedereen heeft voldoende budget om een fantastische airco aan te schaffen. Bovendien is een airco ook lang niet voor iedereen geschikt. Zo kunnen mensen met chronische luchtwegproblemen hier vaak slecht tegen. In dat geval is een ventilator wellicht een beter idee. Dit is niet alleen goedkoper, maar je hoeft hem ook niet op je zelf te richten tijdens het slapen. Wel is het tijdens zeer warme nachten soms lastig om nog koele lucht te verspreiden. Hier zijn gelukkig wel een aantal trucjes voor!

Zorg er bijvoorbeeld voor dat je ruim voor het slapengaan een bak met ijsblokjes in de vriezer zet. Plaats deze vervolgens voordat je de nacht ingaat vóór de ventilator. De ventilator blaast nu over de ijskoude blokjes heen, waardoor de lucht koeler wordt. Dit werkt overigens ook met flessen ijswater.

Zorg voor voldoende beddengoed

Dit lijkt misschien een vreemde tip, maar voor het bevorderen van de nachtrust is het belangrijk dat je gedurende de warmste nachten van het jaar veel vaker je bed verschoont. Een extra hoeslaken via Weidswonenenslapen.nl kopen is dan ook zeker een goed idee. Verschoon minimaal twee keer per week je bed tijdens een warme week. Zo voorkom je nare luchtjes en lig je gewoon veel prettiger. Kies wel voor luchtig beddengoed om zo veel mogelijk extra warmte in de slaapkamer te vermijden.