De zomers in Nederland lijken steeds warmer te worden en niet iedereen kan daar even goed tegen. Het is soms ook lastig om te bepalen wat je op zo’n dag aan moet trekken, want het is zeker niet in elk bedrijf geoorloofd om in een korte broek naar het werk te komen. Bovendien is ook niet elke korte broek even prettig om te dragen tijdens zo’n warme dag.

Luchtige kleding is tijdens een warme dag prettig om te dragen. Neem eens een kijkje in de collectie van Vero Jo dameskleding voor kledingstukken die lekker luchtig zitten voor deze zomer.

Kies de goede stof

Veel mensen denken dat het dragen van zo weinig mogelijk kleding ervoor zorgt dat je het niet zo warm hebt tijdens de zomer. Maar het dragen van een korte broek en een T-shirt of hemdje is niet altijd de oplossing en dat heeft vaak te maken met het soort stof.

Er zijn verschillende stoffen waar je voor kunt kiezen tijdens een warme zomerdag. Het beste is om te kiezen voor stoffen die gemaakt zijn van natuurlijke stoffen. Deze nemen doorgaans goed vocht op en voelen over het algemeen niet plakkerig of warm. De beste stoffen zijn katoen, linnen, zijde, tencel, viscose of bamboe.

Kwaliteiten van de stoffen

Alle bovengenoemde stoffen dragen koel in de zomer en nemen snel vocht op. Zijde heeft daarnaast als voordeel dat het in de winter juist warm draagt. Voor katoen en bamboe geldt dat het ook sterke stoffen zijn.

Natuurlijk hebben de stoffen ook eigenschappen die niet voor iedereen even prettig zijn. Katoen neemt bijvoorbeeld snel vocht op maar kan uiteindelijk wel gaan plakken als je zweet, terwijl tencel dit niet heeft en ook nog heel comfortabel draagt. In de webshop van Store3 vind je een uitgebreid assortiment met luchtige kledingstukken voor dames. Ideaal om te dragen op een warme zomerdag.