Wanneer je strategische keuzes wilt onderbouwen kan dit heel goed met Business Intelligence. Hier verzamel en analyseer je interne bedrijfsinformatie om tot de juiste strategische keuze te komen. Wanneer je grote hoeveelheden informatie wilt verwerken en presenteren dan is het sleutelwoord: Visualiseren. 

Door visualisatie analyseren

Wanneer je heel snel visualisaties wilt maken kan dit met de integratie van Business Intelligence software. Je hebt direct de strategische informatie inzichtelijk. Je kunt denken op het gebied van: 

  • Financiën
  • HR
  • Projectadministratie
  • Ordermanagement

Er kan tot in de kleinste details data analyseren, er kunnen verbindingen gelegd worden en er komen inzichten in nieuwe mogelijkheden uit verschillende hoeken. 

Waar komt de data weg

Door de interactieve dashboards wordt alle belangrijke informatie binnen het bedrijf gevisualiseerd. Wanneer je dan ook nog eens met de AFAS software werkt, komt de data direct uit het systeem waardoor je altijd actueel bent. De software helpt de administratie processen te automatiseren

Inzicht door de dashboards 

De juiste visualisaties worden gemaakt met de Business Intelligence. Iedere medewerker kan overweg met de eenvoudige visuele analyses. De medewerker kan dan verklaren wat er allemaal in de organisatie gebeurd. Verzamelen, analyseren en rapporteren is HET struikelblok voor organisaties. Daarom is het belangrijk dat strategie bepalen met de juiste business intelligence gedaan kan worden.

De voordelen van Business Intelligence

Door de software maak je de date gemakkelijk inzichtelijk. Dit kan via het dashboard. Je maakt dan van de ruwe data informatie die voor iedereen te begrijpen is en waar je ook echt wat mee kan. Door de juiste informatie uit het systeem te halen kan je beter aansturen op de resultaten. Je kunt tevens filteren op de informatie die jij graag wilt zien en je kan ook meer inzoomen op de gegevens. Dus de voordelen zijn:

  • Je hebt een inzicht in de organisatie zoals het er voor staat
  • Het is voor iedere medewerker gemakkelijk en duidelijk
  • Wanneer je een AFAS klant bent is het dashboard gratis
  • De dashboards zijn kant-en-klaar die dan ook ontwikkeld zijn met klanten en partners
  • De informatie is op interactieve manier gevisualiseerd