Wil je graag thuis een high tea organiseren voor vrienden of familieleden? Dit vergt enige voorbereiding, zeker als je een aantal mensen uitnodigt. Wat heb je precies allemaal nodig als je zelf een high tea thuis gaat organiseren? Hieronder meer informatie hierover en welke spullen je precies in huis dient te halen voor een succesvolle high tea.

Servies

Uiteraard is het leuk om je high tea thuis leuk te decoreren. Zorg voor een mooi servies met een bijpassende kop, schotel en bord, zodat dit er direct al leuk uitziet. Het leukste is een ouderwets servies, maar heb je dit niet, dan is dat uiteraard geen enkel probleem. Zorg er vervolgens ook voor dat je genoeg etagères en schalen hebt om alle hapjes op neer te leggen. Uiteraard mogen één of meerdere theepotten niet ontbreken. Theepotten op HighTea.nl kopen is ook een optie als je toch al toe was aan een nieuw exemplaar.

Tafelaankleding

Decoreer je tafel leuk met kleine vaasjes met een bloemetje of leuke decoratie die je tussen de borden neerlegt. Als je zorgt voor een leuk tafelkleed, heb je de decoratie al voor een groot gedeelte voor elkaar. Hier kun je de leukste decoratie en onderdelen kopen om van jouw high tea een enorm succes te maken.

Hapjes

Uiteraard zijn de hapjes bij een high tea thuis erg belangrijk. Bedenk van tevoren of je alle hapjes zelf gaat maken of dat je een gedeelte gaat bestellen. Als je de hapjes zelf gaat maken, is het fijn om te zorgen dat je alle ingrediënten ruim op tijd in huis hebt en voor jezelf gaat bepalen en noteren welke hapjes je gaat maken. Wil je het jezelf iets makkelijker maken? Bestel dan bepaalde hapjes online of bij een lokale bakkerij of taartenwinkel.

Thee

Bij een high tea hoort uiteraard kwalitatief goede thee. Je kunt goede thee het beste kopen in een theewinkeltje. Door verschillende soorten thee te kopen, weet je zeker dat er voor iedereen een lekkere theesoort bij zit en dat iedereen ook nog eens verschillende soorten thee kan proeven.