Als je een webshop hebt, wil je natuurlijk dat je producten opvallen. Hiervoor kun je gebruik maken van Google Shopping. Google Shopping is een onderdeel van Google dat producten van verschillende winkels laat zien. Wat de voordelen van Google Shopping precies zijn, kun je in deze tekst lezen.

Producten springen gemakkelijker in het oog

Een groot voordeel van het inzetten van Google Shopping is het feit dat de producten zelf meteen zichtbaar zijn. Normaal gesproken zou een mogelijke klant eerst naar een website moeten gaan, alvorens deze de producten zelf ziet. Bij Google Shopping is dit niet het geval. De producten vallen op doordat mogelijke klanten ze meteen zien als ze een zoeken op een gelijkend zoekwoord. Ze hoeven dus geen website aan te klikken. Daarnaast is meteen de prijs van het product zichtbaar. Deze staat onder de afbeelding van het product. Dit zorgt ervoor dat mogelijke klanten meteen een goed beeld hebben van het product.

Producten staan boven links naar websites

Naast het feit dat afbeeldingen meer opvallen dan links, staan de advertenties van Google Shopping ook nog eens bovenaan. Ze zijn te zien boven de links naar websites. Wel zijn ze te zien naast tekstuele advertenties. Ze staan dus niet hoger dan deze advertenties. Een voordeel van de visuele advertenties is wel dat ze meer opvallen, zoals net is gezegd. Ook is er een apart tabblad voor Google Shopping. Dit is er niet voor tekstuele advertenties. Als mogelijke klanten dus geïnteresseerd zijn in de afbeeldingen die ze zien, kunnen ze dit tabblad bekijken.

Ook een tekstuele advertentie

Het kan zo zijn dat er naast de afbeeldingen ook een tekstuele advertentie van je webwinkel te zien is. Het hoeft dus niet zo te zijn dat je geen tekstuele advertentie hebt als je een advertentie op Google Shopping hebt. Google Shopping zorgt er alleen voor dat je nog meer opvalt.

Hulp van een online marketing bureau

Nu je deze voordelen gelezen hebt, kan het zomaar zo zijn dat je gebruik wilt gaan maken van Google Shopping. Het is echter wel belangrijk dat je webwinkel er goed uit ziet. Dit zorgt ervoor dat je een grotere kans hebt dat jouw producten hoog komen te staan bij Google Shopping. Als je hier hulp bij nodig hebt, kun je een online marketing bureau in Groningen inschakelen. Als je dit doet, kunnen specialisten je helpen, zodat jouw producten hoger komen te staan op Google.