Dit jaar lees je het ene na het andere bericht over inflatie en prijsstijgingen. Het zijn dure tijden. Maar wat kun je doen om wat geld te besparen? Wij helpen je op weg met een paar concrete tips.

Check je abonnementen

Wat voor vaste abonnementen heb je op dit moment allemaal thuis? Loop ze een voor een na om te kijken wat je nu betaalt, of je het nog nodig hebt en of je het elders goedkoper kan krijgen. Er valt waarschijnlijk sowieso iets te verdienen (of besparen) als je je waagt aan internet vergelijken. Heb je al jaren dezelfde provider? Heb je misschien nog een abonnement met vaste telefonie, maar gebruik je die helemaal niet meer? Grote kans, want steeds meer mobiele abonnementen hebben onbeperkt belminuten.

In dat geval is er dus zeker iets te winnen als het gaat om internet bij jou thuis. Check even goed welke snelheid je nodig hebt, bekijk de providers die bij jou kunnen leveren en profiteer van een interessante welkomst aanbieding. Alle providers willen jou als nieuwe klant verwelkomen. Wil je niet overstappen? Maar wil je wel korting? Neem dan eens telefonisch contact op met je provider en geef aan dat je overweegt om weg te aan. Grote kans dat ze je een leuke korting aanbieden voor een paar maanden.

Profiteer van kortingsmomenten

Het hele jaar door zijn er acties, kortingen en aanbiedingen. Je hoeft dus echt niet iets voor de volle mep te kopen. Dat is zonde van je geld. Er is bijna altijd sale tegenwoordig. Maar vlak voor de dure december maand (met Sinterklaas en Kerst), waarin we graag leuke cadeaus voor elkaar shoppen is er een interessante dag om goed in de gaten te houden, namelijk Black Friday. Aan dit fenomeen doen steeds meer mooie merken en winkels mee. En in veel gevallen geven ze meer korting dan ze de rest van het jaar doen.

Een dag om absoluut in de gaten te houden dus. Heb je deze dag net aan gemist? Direct na Black Friday (voor het weekend op vrijdag) is het Cyber Monday (direct op maandag na hetzelfde weekend). Als je ruim op tijd weet wat je nodig hebt kun je hier op deze dag heel goed inkopen doen voor de feestdagen. Of voor iemand die in december, januari, februari jarig is. Simpelweg minder geld uitgeven door op het juiste moment te kopen. Hoe leuk is dat? En de telecomproviders doen tegenwoordig ook mee, dus ook voor een super deal op dat vlak zit je goed op deze dagen.