Je wil graag een foto tegeltje maken, dan is het fijn om voorbereid te zijn zodat je weet hoe het werkt. Je kunt denken aan een spreuk, tekst of een foto die je op je tegeltje wil laten drukken, het kan allemaal. Het kan echt in korte tijd allemaal worden geregeld, maar ga daarom eens goed kijken wat je wil en doorloop dan alle stappen, zodat je snel wat moois in huis hebt gehaald om cadeau te doen (of om zelf te houden natuurlijk).

Stapsgewijs uitgelegd

Het gaat vrij eenvoudig in zijn werk bij de Tegeltjesfabriek. Toch leggen we het je graag uit! Het eerste wat je gaat doen is een ontwerpprogramma kiezen. Je kunt Adobe gebruiken of misschien Illustrator net wat jij fijner vindt in het gebruik. Canva is een gratis online ontwerptool die je ook zou kunnen gebruiken. Als je een keuze hebt gemaakt dan is het tijd om door te gaan naar de volgende stap en dat is het kiezen van een formaat en het materiaal waar je tegeltje van gemaakt moet worden. Qua formaat kun je allerlei kanten op dus zorg dat je zelf een idee hebt van hoe groot het mag worden. Bij materialen heb jij de keuze uit steen, porselein of keramiek.

Ontwerpen en bestellen maar…

Als je de belangrijke keuzes hebt gemaakt dan is het tijd om over te gaan tot het ontwerp. Bij een spreuk of tekst kun je een lettertype en kleur kiezen. Denk ook aan de stijl en zorg dat het goed leesbaar is. Bij een foto moet je er aan denken dat het een foto is van hoge kwaliteit, zodat deze scherp afgebeeld kan worden op het tegeltje. Dan is het tijd om het tegeltje te bestellen, dit doe je als je tevreden bent met je ontwerp. Vervolgens wordt het gedrukt en bij je thuis bezorgd. Je zal ervan versteld staan hoe snel dat alles geregeld kan zijn voor je. Maar we raden je toch wel aan om tijdig te bestellen, het zou namelijk zonde zijn als het een cadeau is en het is net te laat.