Tegenwoordig zijn er enorm veel bordspellen te vinden. Maar wat zijn op dit moment de populairste spellen? In dit artikel lees je meer over de vijf populairste spellen van het moment. Er zijn verschillende plekken waar je bordspellen kunt kopen. Maar, hoe kies je nu een juist bordspel? Ze zijn er in allerlei soorten en maten, en een keuze maken is niet altijd makkelijk.

De populaire klassiekers die veel worden gespeeld

Wie kent het niet, Monopoly? Dit spel is al jarenlang één van de best en meest verkochte bordspellen over de hele wereld. De meeste mensen hebben dit spel wel eens gespeeld. Voor een leuke spelavond is Monopoly zeker aan te raden. Een andere populaire klassieker is Catan. Dit is ook één van de meest populaire bordspellen ooit. Heb je dit spel nog nooit gespeeld? Wees niet bang, want je kunt dit vlot leren en de regels zijn niet al te moeilijk. Catan is een mooi bordspel voor de hele familie of vriendengroep, omdat er veel interactie tussen spelers is.

Dobbelspellen die populair zijn

Een populair dobbelspel dat tegenwoordig veel wordt gespeeld is Qwixx. Pas op, want dit is een erg verslavend spel! Je kunt hier namelijk uren zoet mee zijn. Bij dit dobbelspel probeer je zoveel mogelijk getallen aan te kruisen op het blad, en dit gaat per rij. Wel moeten de kruisjes altijd van de linker- naar rechterkant worden gezet. Naast Qwixx is Clever ook een mooi dobbelspel om te spelen. Dit is een spel waarbij tactisch gespeeld moet worden. Hierbij speel je met zes dobbelstenen met allemaal een andere kleur.

Een van de populairste spellen van het moment

Er zijn al veel bordspellen en dobbelspellen genoemd, maar een spel wat tegenwoordig ook erg populair is ken je misschien wel: Ticket to ride. Dit is een fantastisch familiespel of spel om met je vrienden te spelen. In dit spel moet je steden met elkaar zien te verbinden door treinen te plaatsen. Je kunt punten behalen door zoveel mogelijk verbindingen op te zetten. Alle bovengenoemde spellen zijn te koop bij Koning Bordspel. Naast bovengenoemde spellen hebben ze een nog veel breder aanbod bordspellen.