Houd jij binnenkort een schoonmaak dag waarbij jij alles van top tot teen gaat schoonmaken? In dat geval is het goed om te weten wat voor schoonmaakmiddelen er allemaal bestaan. We kennen natuurlijk de producten die je in de supermarkt kan kopen. Prima producten die allen z’n werk doen. Maar wist je dat er veel meer schoonmaakproducten bestaan die nog grondiger en sneller werken? We hebben het over professionele producten. Meestal gebruikt door schoonmaakbedrijven. Maar ook voor de consument zijn deze producten top om te gebruiken. In dit blog leggen wij uit welk soort schoonmaakmiddelen er nog meer bestaan.

Periodieke en dagelijkse reinigers

In de schoonmaakwereld wordt er onderscheid gemaakt tussen periodieke en dagelijkse reinigers. Periodieke reinigers zijn over het algemeen een stuk krachtiger. Het is dan ook de bedoeling dat deze schoonmaakmiddelen periodiek worden gebruikt. Anders kan het zo zijn dat bepaalde stoffen worden aangetast. Periodieke reinigers pas je bijvoorbeeld toe bij het schoonmaken van de vloer, keuken of sanitair. 

Als we het hebben over dagelijkse reinigers bedoelen we producten die je op frequente basis kan gebruiken. Allen hoogwaardige producten die geen vlekken of strepen achterlaten. Het fijne van deze professionele reinigers is dat ze voorzien zijn van een langdurige geur. Ruimtes blijven daarom lang fris ruiken. Ook is er de optie om een allesreiniger te gebruiken. Deze werken altijd zeer ontvettend en zijn dus ideaal om vette spullen of ruimtes mee schoon te maken. 

Specialistische reiniging

Voor bepaalde oppervlakken en ruimtes heb je schoonmaakproducten nodig met een specialistische reiniging. Denk zoals eens aan het reinigen van glaswerk of tapijt. Dat kan je helaas niet met een allesreiniger schoonmaken. En zelfs in de specialistische reiniging producten bestaat er onderscheid. Gelukkig zijn de producten materiaal en milieuvriendelijk waardoor je altijd met een gerust hart schoon kan maken. Daarnaast bestaan er ook producten die biologisch afbreekbaar zijn. En producten zonder parfum. Voor elk type schoonmaakproduct zijn er diverse sterktes.