Ben jij net een webshop begonnen en wil je bezoekers aantrekken? Een goede manier om dit te doen is door online advertenties te plaatsen. Met deze advertenties kun je namelijk makkelijk de beoogde doelgroep bereiken. Met online adverteren kun je er dus voor zorgen dat er meer bezoekers naar je webshop komen, waardoor je de kans op uiteindelijke klanten ook vergroot. Je kunt denken aan lokaal online adverteren, maar het kan natuurlijk ook wereldwijd. Dit wordt ook wel online advertising genoemd. Wil je meer weten over het online adverteren? Lees dan snel verder.

Verschillende kanalen om te adverteren

Er zijn verschillende manieren om te adverteren op verschillende kanalen. Het is goed om hier goed over na te denken voordat je begint met adverteren. Allereerst kun je met Google Search Ads advertenties toevoegen aan Google. Zo zien mensen die een specifieke zoekopdracht doen jouw advertentie. Je kunt deze advertenties instellen op brede zoekopdrachten zoals ‘appel’, maar ook op specifiekere zoals ‘Rode zoete Appel in Amsterdam’. Hierdoor kun je een specifieke doelgroep aantrekken. Ook kun je kiezen voor Google Shopping Ads, wat vergelijkbaar is met Google Search Ads. Hierbij krijgen mensen ook een afbeelding en een prijs van het product te zien. Los van de Google advertenties kun je er ook voor kiezen om te adverteren op andere websites. Hier zie je vaak onderaan de pagina verschillende advertenties staan.

Sociale media gebruiken om te adverteren

Tegenwoordig is adverteren op sociale media een slimme manier om je product of dienst onder de aandacht te brengen. Bijna iedereen heeft wel een smartphone en de meeste mensen maken ook gebruik van één of meerdere sociale media applicaties. Zo kun je bijvoorbeeld advertenties plaatsen op Facebook, Instagram of Pinterest. Naast deze plekken kun je er ook voor kiezen om advertenties op YouTube te plaatsen. Hier zitten tegenwoordig vooral veel jongeren op. Ook hier kun je weer kiezen om op verschillende doelgroepen te adverteren. Blue Dragon helpt je graag met het verbeteren van je bezoekersstroom door middel van online advertising.