Ben je op zoek naar een horeca koelkast en weet je niet zo goed welke je het beste kunt kiezen? Er is ook heel veel keuze beschikbaar als je kijkt naar de koelkasten die er op de markt zijn. Van tafelmodellen tot hele grote modellen. Van modellen speciaal voor frisdrank tot hele koelcellen. In dit artikel gaan we het vooral hebben over de koelkasten en laten we de koelcellen buiten beschouwing. We gaan je helpen bij het kiezen van het juiste model en geven je allerlei tips om jouw keuze makkelijker te maken.

Inventariseer hoeveel ruimte je nodig hebt

Voordat je op zoek gaat naar een nieuwe horeca koelkast is het handig om eerst te bepalen hoeveel ruimte je nodig hebt. Je kunt beter een wat groter model kiezen dan dat je een kleiner model helemaal vol gaat proppen. Want daar krijg je zeker spijt van. Een volgepropte koelkast werkt niet fijn en is totaal niet overzichtelijk. Bekijk dus wat je aan ruimte nodig hebt en neem een slag om de arm zodat je zeker weet dat je geen te klein model neemt. De extra investering verdien je terug in de besparing op de frustratie van weer een te volle koelkast.

Horeca koelkast voor bar of keuken

Bij een horeca koelkast is het handig om te weten waar de koeling komt te staan. Een model dat in de bar komt en zichtbaar is voor klanten moet aan andere eisen voldoen dan een model dat je in de keuken plaats waar geen gasten de kast zien. Zeker als het model in de zaak komt te staan is niet alleen de functionaliteit en de ruimte belangrijk. Dan is het uiterlijk van de koelkast ook van belang. Zorg er voor dat de kast er netjes uitziet en dat deze past bij de rest van het interieur of voor het zicht wordt weggewerkt.

Bedenk of je een open of gesloten koelkast wilt

Bepaal of je een horeca koelkast wilt met een deur waar je niet doorheen kan kijken of juist een model met een glazen deur waarin je ziet wat erin ligt. Beide varianten hebben voor- en nadelen. Een model met dichte deur, ofwel een deur waar je niet doorheen kunt kijken, ziet er altijd netjes en strak uit. Alle spullen liggen goed gekoeld en je kunt niet zien hoe de spullen zijn opgeslagen. Dat is handig als de spullen die erin liggen niks toevoegen als ze zichtbaar zijn. Een koeling met daarin grote stukken vlees op haken achter een glazen deur kan een eyecatcher zijn voor je zaak. Bakjes met voorraad die zichtbaar zijn, zijn dat niet.

Bepaal welke inrichting je wilt

Denk bij horeca koelkast ook na over de binnenkant van de koeling. Als je kleine flesje frisdrank rechtop tentoon wilt stellen heb je een andere inrichting nodig dan wanneer je grote literflessen wilt koelen. Wil je veel groente er in kwijt dan zijn groentebakken handig. En als je allerlei verschillende spullen wilt opslaan is het handig om verschillende zones te hebben.