Een LEGO treinrails is een perfecte toevoeging aan het speelgoed van jouw 3 jarige kind. Naast dit speelgoed, zijn er uiteraard nog veel meer verschillende spellen en items te vinden waar jij jouw kind blij mee maakt. Ondanks dat spelen leuk is, draagt het juiste speelgoed ook bij aan een betere ontwikkeling.

Wat heeft een kind van 3 jaar nodig in zijn speelgoed?

Een kind van 3 jaar is volop in de ontwikkeling. Wanneer je zelf een kindje van 3 jaar in huis hebt, dan zie je van dichtbij hoe jouw kind rond deze leeftijd zichzelf ontwikkeld. Ze leren bijvoorbeeld hun veters te strikken, leren langzaam om zonder luier de dag door te komen, ze leren beter om te gaan in sociale situaties, maken vriendjes en ze kunnen zich langzaam beter uitdrukken in emoties. Het is dus zeker te zeggen dat er tijdens deze tijd veel veranderd. Het juiste speelgoed zorgt ervoor dat jouw kind hulp krijgt om deze skills te ontwikkelen, zonder dat het aanvoelt als leren.

Speelgoed om mee te bouwen of te puzzelen

Allereerst doet bouw speelgoed en puzzels het heel goed. Zowel tijdens het bouwen als tijdens het puzzelen moet jouw kind op zoek gaan naar manieren die functioneren. De puzzelstukjes moeten goed aan elkaar aansluiten om de puzzel volledig te maken en met het bouwen kunnen alleen de juiste stukjes aan elkaar worden verbonden. In beide gevallen leert jouw kind van 3 inzichtelijk te denken en te denken in oplossingen. Let er uiteraard wel op dat het speelgoed alsnog groot genoeg is, aangezien een kind van 3 ook nog de neiging kan hebben om soms iets in de mond te stoppen.

Een fiets of een loopfiets

Aangezien een kind van 3 zich fysiek ook ontwikkeld, is het belangrijk om speelgoed aan te bieden die bijdraagt aan de beweging van jouw kind. Een loopfiets of een fiets met zijwieltjes is een perfecte manier om jouw kind te laten bewegen. Tijdens het spelen met de loopfiets ontwikkeld jouw kind zijn coördinatie en fysieke kracht.

Spelen met poppen

Het spelen met poppen of handpoppen is een perfecte manier om de communicatie skills van een kind van 3 te ontwikkelen. Het spelen met poppen zorgt ervoor dat jouw kind leert om empathie te ontwikkelen, samen met een goede dosis van inlevingsvermogen. Het is ook een goede manier om te leren communiceren over verschillende emoties. Uiteraard is het spelen met poppen of met LEGO bouwstenen een perfecte manier om de creativiteit te stimuleren. Bij Uniblocks kan je terecht voor het vinden een grote collectie aan bouwstenen voor jouw kind van 3 jaar.