Ben je op zoek naar nieuwe gordijnen? Er is een hoop te kiezen. Denk aan het soort gordijn maar ook de kleur van de gordijnen. Want welke kleur past nou eigenlijk goed in jouw interieur? Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet om je verder te helpen. Nieuwsgierig? Lees dan gauw verder!

Zorg voor kleuren die passen bij je interieur

Het is ten eerste natuurlijk belangrijk dat de kleur van je gordijnen goed past bij de kleuren van je interieur. In het algemeen zijn de gordijnen één van de laatste zaken die je uitzoekt als het gaat om het inrichten van een woning. Maar hoe maak je nou eigenlijk een goede combinatie met kleuren?

Ga voor neutraal

Met een neutrale kleur gordijn zit je eigenlijk altijd goed. Denk aan witte gordijnen of zwarte gordijnen. Deze gordijnen passen bijna in elk interieur. Door te kiezen voor een neutrale kleur, vallen de gordijnen ook minder op. Vind je het moeilijk om een kleur te kiezen? Dan is een neutrale kleur altijd een goede optie! Maar er zijn ook andere mogelijkheden.

Ga voor contrasterend

Om je gordijnen of de kleur van je interieur extra te laten opvallen, kun je ook voor een contrasterende kleur gaan. Dit zijn de kleuren die recht tegenover elkaar staan in de kleurencirkel. Hoe dat precies werkt? Bij een blauwe muur kun je kiezen voor gele gordijnen. Je hoeft hier heus niet altijd voor knallende kleuren te kiezen. Een navy blauwe muur met okergele gordijnen kan ook heel mooi zijn en dit effect geven. Ga dus na welke kleur jouw interieur heeft en welke kleur contrasterend is.

Harmonieuze kleuren

Vind je een contrasterende kleur toch wat te heftig? Je kunt ook gaan voor een harmonieuze kleur. Dit zijn de kleuren die naast elkaar liggen in de kleurencirkel. Denk bijvoorbeeld aan rood en oranje of geel en groen. Deze kleuren passen altijd goed bij elkaar. Pas wel op om het niet te bont te maken. Het wordt aangeraden om de rest van het interieur wat rustiger te houden als je voor veel kleur in de gordijnen gaat.

Hopelijk heb je wat aan deze tips en veel succes gewenst met jouw zoektocht naar nieuwe gordijnen!