Heb jij een webshop? Grote kans dat je dan een zo goed mogelijk webshop wil. Logisch natuurlijk, want je wil natuurlijk geld verdienen. Een goed lopende webshop is nog niet zo makkelijk, want er komt veel bij kijken. Waar kun je nou het beste op letten bij het optimaliseren van jouw webshop? Wij hebben een aantal factoren voor je op een rijtje gezet.

Zorg voor vindbaarheid

Als eerst is het natuurlijk belangrijk dat je website goed vindbaar is. Zo kun je door middel van SEO ervoor zorgen dat je vindbaar wordt in zoekmachines zoals Google. SEO is een afkorting voor Search Engine Optimization. Bepaal goed op welke zoekwoorden je gevonden wil worden en zorg dat deze op een natuurlijke wijze worden verwerkt op een relevante pagina. Denk hierbij goed aan de zoekintentie, sommige zoekwoorden hebben namelijk een hoog zoekvolume maar zijn misschien te algemeen voor jouw website. Bij het zoekwoord blauwe schoenen is een zoeker veel verder in de aankoop funnel dan wanneer diegene alleen op schoenen zoekt. Terwijl het zoekwoord schoenen wel een hoger zoekvolume heeft. Houd daar dus rekening mee. Daarnaast is het ook altijd goed om links te krijgen van goede websites, doe dus ook aan linkbuilding.

Zorg voor conversies

Wanneer je vindbaar bent, ben je er natuurlijk nog niet. Wanneer mensen op je website komen, moeten ze natuurlijk ook op de website blijven. Zo is het belangrijk dat een bezoeker een overzichtelijke website te zien krijgt en meteen kan vinden wat hij of zij zoekt. Een overzichtelijke menustructuur is daarom erg belangrijk. Het is de bedoeling dat de bezoeker converteert en het verbeteren van je webshop hiervoor wordt ook wel CRO (conversie optimalisatie) genoemd. Verder is het natuurlijk goed om CTA-buttons toe te voegen aan pagina’s en moet de bezoeker door middel van triggerende teksten aangespoord worden tot aankoop.

Verder is betrouwbaarheid natuurlijk belangrijk, reviews op je webshop doen het daarom ook altijd erg goed. Mensen kopen eerder wat bij webshops wanneer er positieve reviews op de website staan. Je kan er dan vanuit gaan dat de webshop te vertrouwen is.